Design Thinking workshopok

3 órás betekintő Design Thinking workshop

Vezetők és munkatársak részére is egyaránt alkalmas első alkalommal egy 3 órás betekintő a Design Thinking módszertanába ahhoz, hogy kipróbálják a folyamatot egy saját mini-innováció fejlesztése során. Emellett a résztvevők egy elméleti bevezető segítségével mélyebb képet kapnak a módszertan lehetőségeiről több gyakorlati példa megismerésével és diszkussziós lehetőségekkel.

2-3 napos kezdő Design Thinking workshopok

A 2-3 napos Design Thinking workshopok során a résztvevők a saját maguk által választott vállalati probléma megoldásán keresztül tapasztalják meg a Design Thinking folyamatát, gondolkodásmódját és lehetőségeit.

Javasolt az ilyen jellegű workshopok előtt egy 1-2 napos módszertani Design Thinking tréninget szervezni, hogy a résztvevőknek már legyen egy képe a módszertanról.

1 napos „szakasz-” vagy „metódus”-elmélyítő Design Thinking workshopok

Olyan csapatok számára ad segítséget ez a típusú Design Thinking workshop, akik a Design Thinking módszertanát megismerték, de szeretnék a folyamat egy kimondott lépését vagy egyes metódusait egy elmélyítő workshop keretein belül egy saját maguk által választott vállalati problémán gyakorolni / mélyebben elsajátítani.

Design Thinking projektek

Blokkosított Design Thinking projektek

3-5 naptól kezdődő, akár több iterációt tartalmazó, komplexebb problémák megoldásában segít ez a formátum. A résztvevők a blokkosítás által (általában heti 2-3 nap – vagy egy 1 hetes rövidebb projekt esetén 4-5 napban) erre a témára fókuszálva, rövid idő alatt, jobban elmélyülve tudják megoldani üzleti problémájukat.

Javasolt a résztvevők számára (amennyiben Design Thinking-gel még nem dolgoztak) először egy 1-2 napos Design Thinking tréningen részt venni.

Hosszabb távú, hosszabb gyakorlati szakaszokat tartalmazó Design Thinking projektek

Komplexebb üzleti problémák Design Thinkinggel való megoldásához érdemes hosszabb gyakorlati szakaszokat beiktatni, így egy 2-3 hónapon át tartó, pár hetente különböző ritmusú, 1-2 workshop-nappal és ezen felüli mentorálással egybekötött formátum segít a leginkább. Mindez nem csak a módszertan mély megértését teszi lehetővé a résztvevők számára, hanem a probléma különböző szemszögekből való körüljárását, megértését és megoldását  is – adott esetben több iterációs ciklussal.

Javasolt a résztvevők számára (amennyiben Design Thinking-gel még nem dolgoztak) először egy 1-2 napos Design Thinking tréningen részt venni.

Design Thinking tréningek

1-2 napos Design Thinking tréningek

Az 1-2 napos Design Thinking tréningek lehetővé teszik, hogy egy Design Sprint során a résztvevők kisebb csoportokban maguk tapasztalják meg a Design Thinking folyamat egyes lépéseit, főbb metódusait – és létrehozhassanak egy adott problémára egy-egy ügyfélközpontú innovációt / megoldást.

A tréningek után a résztvevők alkalmazni tudják a Design Thinking folyamat egyes kiemelt metódusait a mindennapi problémáik megoldásai során, illetve sok gyakorlati tippet és eszközt kapnak, hogy miként tudnának ügyfélközpontúbban, agilisan és kreatívan dolgozni egyedül és csoportokban.

1,5 napos vezetői Design Thinking tréning

A vezetői fókuszú Design Thinking tréningen amellett, hogy a vezetők megtapasztalják a folyamatot és annak lehetőségeit, fókuszba kerül a Design Thinking mint gondolkodásmód és agilis problémamegoldás implementációja egy csapatban vagy szervezetben.

A tréning során a folyamat megismerése mellett a vezetők egy mélyebb képet kapnak, hogy mely aspektusok mely szituációkban segíthetik őket a mindennapokban, saját csapatuk vagy szervezetük fejlesztése érdekében.

5 napos „deep dive” Design Thinking tréning:
Design Thinking coach alapozó képzés

A tréning alatt a résztvevők egy hosszabb Design Sprint során a legtöbb gyakorlatban használható metódust részletesen megtapasztalják, félig az üzleti probléma megoldására, félig pedig „reflektálva”, a metodológiára fókuszálva. A tréning második felében a Design Thinking workshopot/projektet megelőző felkészülési szakasz végigkövetése (főként a megbízás körüljárása és a üzleti probléma definiálásának témája), majd a workshopkoncepcionálás és facilitáció témáinak átbeszélése, gyakorlása történik.

A tréning után a résztvevők alkalmazni tudják a Design Thinking folyamat legtöbb metódusát, illetve egyszerűbb workshopok/projektek előkészítését és coachingját tudják megvalósítani.

8-12 napos professzionális Design Thinking tréning / Train-the-Trainer haladó Design Thinking tréningek:
Design Thinking coach képzés

A tréning egy hosszabb Design Sprint során minden gyakran használt metódus alkalmazását részletesen bemutatja és elmélyíti. Emellett a Sprint után (és részben közben is) nagyobb hangsúly kerül a Design Thinking workshopot/projektet megelőző felkészülési szakaszra és az implementáció sikeres előkészítésére. A résztvevők „Design Thinking coach” szemmel, interaktív feladatokon keresztül nézik végig és gyakorolják a megbízás körüljárásának (order clarification) kérdéseit, az üzleti kihívás megválasztását és mértékének meghatározását, illetve az egyéb felkészülési feladatok témaköreit. Szakmai szemmel megbeszélésre kerül a koncepcionálás és facilitáció, a csapatok menedzselésének fontos részletei és kihívásai, végül az üzleti modellezés és az implementációra való felkészülés.

A tréningek során a résztvevők egy mély metodológiai alapozás mellett betekintést nyernek a komplexebb projektek felépítésének feladataiba. Mindez lehetővé teszi a mindennapi munkában szembejövő problémák során a megfelelő Design Thinking metódusok kiválasztását és alkalmazását egyénileg és csoportok számára, illetve további gyakorlati tapasztalatok szerzése után nagyobb workshopok és projektek előkészítésének és coachingjának megvalósítását.

Mentorálás

Vezetők és csapatok mentorálása

Lehetőség van emellett személyesen vagy csapatok számára az ügyfélközpontú gondolkodás mindennapi megvalósításának támogatására, módszertani tanácsadásra, valamint az agilis gondolkodás, munkavégzés és a Design Thinking alapelveinek beépülését segítő mentorálásra.

Ingyenes DEMO

1-1,5 órás ingyenes DEMO

Hozza el ügyfeleivel kapcsolatos vagy cégén belüli (kollégákat érintő) célját, kihívását vagy problémáját, és én megmutatom, miként térképezné fel és hogyan indulna el vele a Design Thinking.

A DEMO-n 1-3 vezető részvétele ajánlott, és előzetes telefonos egyeztetést igényel.

Ajánlatkérés

Egy személyes vagy telefonos egyeztetés alapján szívesen segítek megtalálni cége számára az ideális megközelítést, lépéseket és csomagot, akár egyedi koncepciókat.

Várom e-mailjét vagy telefonhívását – és kérjen egyedi árajánlatot.

Amennyiben először egy ingyenes DEMO-t szeretne, arra is van lehetőség. Ennek részleteit itt találja.

Kapcsolat